Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ για γέλια και για κλάματα: Το μνημονιακό σουβλάκι



Ακόμη και ένα σουβλάκι καθίσταται πλέον αδύνατον να το φάμε, αν σκεφθεί κανείς ότι αναλόγως το κρέας που θα επιλέξουμε, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και οτρόπος που θα το φάμε είναι αρκετά για να δημιουργηθεί ένας πανικός στην ταμειακή μηχανή που θα κληθεί να βγάλει τον λογαριασμό.

Και μόνο αυτή η σκέψη θα μας κάνει να μισήσουμε το πιο αγαπητό έδεσμα μεγάλων και μικρών. Έδεσμα το οποίο κατά γενική ομολογία, μεγάλωσε και μεγαλώνει πολλές γενιές Ελλήνων εδώ και δεκαετίες. Κάτι σαν το γάλα ΝΟΥΝΟΥ! Για να είμαι ειλικρινής πολύ καλύτερο.

Ήρθαν έτσι όμως τα πράγματα, η κακιά στιγμή που θα έλεγε και η γιαγιά μου, που το να μπεις μέσα σε ένα σουβλατζίδικο δεν είναι εύκολο πράγμα, πλέον. Θα πρέπει να έχεις πτυχίο μαθηματικού. Και άντε κάνεις το απέλπιδο βήμα και περνάς το κατώφλι του κυρ Βασίλη με τα ωραία σουβλάκια. Πρώτη σκέψη θα είναι αν ο κιμάς στο μπιφτέκι είναι μοσχαρίσιος , γιατί σε αυτή την περίπτωση ο συντελεστής ΦΠΑ είναι στο 23%, αν όμως είναι χοιρινός, μόνο 13%.Τη γλυτώσαμε.

Ναι μεν αλλά… Τι γίνεται όμως αν είναι αναμεμειγμένος και δεν μπορεί να διαχωριστεί κατά κατηγορία κρέατος; Εδώ σε θέλω! Τρεις το ξύδι, τρεις το λάδι… Όχι μην κάνετε λογαριασμούς τα πράγματα είναι πιο απλά. Πάρε ένα 23% και φύγε.

Για την συνέχεια διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: