Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Όλες οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου



Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, θα πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου. Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις θα γίνουν το βράδυ της πανσελήνου, και περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Από τις περίπου 140 εκδηλώσεις μόνον οι 7  δεν θα πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου. Από αυτές, 4 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου: Πρόκειται για :  τη συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, που θα διεξαχθεί σε τμήμα του Ολυμπιείου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 700. Οι άλλες τρεις εκδηλώσεις της Παρασκευής είναι: Στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Βελίκας στην Αγιά Λάρισας, στο σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική και στην Αγορά των Κομπεταλιαστών στη Δήλο.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 30 Αυγούστου είναι  στον Ναό Απόλλωνα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και στον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτιδών Θηβών στη Νέα Αγχίαλο.

Περισσότερα διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: