ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Η ταραμοσαλάτα είναι ο κλασικός μεζές με την κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.
Το βασικό της συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αβγά ψαριού συνήθως κυπρίνου ή και άλλων ψαριών.
Ας δούμε πώς μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας.
Υλικά:
-200 γραμμάρια ταραμάς
-400 γραμμάρια ψίχα λευκού ψωμιού
-1 μικρό κρεμμύδι
-2 λεμόνια
-2 φλιτζάνια του καφέ
-Λάδι
Παρασκευή:
-Βρέχουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά.
-Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί και τον χτυπάμε καλά προσθέτουμε τριμμένο το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα στην συνέχεια προσθέτουμε την ψίχα και ανακατεύουμε.
-Βάζουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε την υφή που επιθυμούμε.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου