Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερα χρόνια από όσους συμπεριλαμβάνουν το κρέας στην διατροφή τους.
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία έδειξε πως ο περιορισμός στην κατανάλωση της πρωτεΐνης "μεθειονίνη" που υπάρχει στο κρέας και στα ψάρια παρατείνει το προσδόκιμο ζωής.
Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Υγιούς Γήρανσης του "University College" του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι το μυστικό της μακροζωίας όχι στη μειωμένη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων αλλά στην κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών.
Η χορτοφαγική διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει να κερδίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Σε πειράματα που έκαναν σε μύγες δροσόφιλες, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το αμινοξύ μεθειονίνη επηρέαζε σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των εντόμων.
Η μεθειονίνη είναι απαραίτητη για τη δημιουργία όλων των πρωτεϊνών και εντοπίζεται κυρίως σε τροφές όπως το ψάρι, το κρέας, το σουσάμι, τα καρύδια Βραζιλίας και το φύτρο σιταριού.
Παρά το γεγονός ότι οι μύγες διαφέρουν σημαντικά ως οργανισμοί από εμάς, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επίδραση του συγκεκριμένου αμινοξέος ενδεχομένως να ισχύει για τον άνθρωπο.
Οι δοκιμές που έγιναν σε δροσόφιλες είχαν παρόμοια αποτελέσματα με παλαιότερες που είχαν γίνει σε ποντίκια.
Εάν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τους ανθρώπους, τότε το μήνυμα θα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τα υψηλά επίπεδα μεθειονίνης αναφέρεται στην έρευνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου