Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Απειλή για την Ελλάδα η δημογραφική κρίση



Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όπως και ο πληθυσμός του συνόλου σχεδόν των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη μας, στην μεταπολεμική περίοδο έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά παράλληλα γηράσκει προοδευτικά, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η μελέτη του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ) Βύρωνα Κοτζαμάνη, ανιχνεύει τις τάσεις και τις προοπτικές του πληθυσμού της χώρας.

Μάλιστα ο ίδιος δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο πληθυσμός της Ελλάδας, από σχετικά «ομοιογενής» εθνικά μετά τον πόλεμο συμπεριλαμβάνει σήμερα περίπου 1.000.000 αλλοδαπούς, η τεράστια πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη μας, με σημαντικό τμήμα των τελευταίων έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα μας και δεν έχουν άδεια παραμονής.

Ειδική αναφορά κάνει ο καθηγητής για την τελευταία περίοδο, η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης τα πρώτα χρόνια της τρέχουσας δεκαετίας και συμπίπτει με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, περίοδο που σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει «ανοικτή».


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: