Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δείτε τα 14 πιο παράξενα χωριά του κόσμου [Εικόνες]



Τα 14 πιο παράξενα χωριά του κόσμου
Ένα χωριό μέσα σε ένα κρατήρα ηφαιστείου, σπίτια χτισμένα από πυλό κρυμμένα κάτω από την γη, μια μικρή πόλη στην μέση του πάγου, και άλλα πολλά χωριά που συγκαταλέγονται στην λίστα με τα 14 πιο παράξενα του κόσμου.
Την δεύτερη θέση έχει η Μονεμβάσια Λακωνίας.
Σύμφωνα με την Daily Mail αυτοί είναι οι μαγευτικοί οικισμοί σε μαγευτικούς προορισμούς.

1. Aogashima, Θάλασσα Φιλιππίνων
aogashima_1
Ίσως το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει μια ζωντανή κοινότητα μέσα σε ένα τροπικό ηφαιστειογενές νησί στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην καρδιά του κρατήρα του ανενεργού ηφαιστείου, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα χωριά, όπου ζούνε 200 γενναίοι χωρικοί.

2. Μονεμβασιά, Ελλάδα
monemvasia
Η Μονεμβασιά είναι ένας οικισμός που κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο βράχο στη Λακωνία στην Ελλάδα. Το νησί χωρίστηκε από την ηπειρωτική χώρα το 375 μ.Χ. από σεισμό, όπου με ένα μικρό διάδρομο γίνεται η εύκολη πρόσβαση. Η θέα στο κόλπο της Παλαιάς Μονεμβάσιας είναι συγκλονιστική.

3. Μονή Phugtal, Ινδία
india
Το κρυφό χωριό στο γκρεμό της Phuktal ή Μονή Phugtal είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στη βόρεια Ινδία. Κατασκευασμένο από λάσπη και ξύλο, βρίσκεται στην είσοδο μιας σπηλιάς πάνω σε ένα βράχο που «κοιτάει» στην νότιο-ανατολική Zanskar στην περιοχή Λαντάκ.
Μοιάζοντας με μία γιγαντιαία «κηρήθρα μελλισών» ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, αλλά παρέμεινε ένα κρυμμένος θησαυρό, μέχρι το 1800, όταν ο Αλέξανδρος Cosmo ντε Κόρος επισκέφθηκε τον τόπο, και έμεινε εκεί για ένα χρόνο.

4. Isortoq, Γροιλανδία
4
Με 64 κατοίκους, το χωριό Isortoq της Γροιλανδίας, βρίσκεται κάπου στην μέση του πουθενά του χιονιού και του πάγου.Οι κάτοικοι Inuit όπως ονομάζονται, είναι αναγκασμένοι να επιβιώσουν μόνο με βάση το κρέας, αφού οι πολικές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη φυτών.

5. Gásadalur Village, Δανία
5
Το απομονωμένο χωριό της Gásadalur βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Vágar στις Νήσους Φερόε. Την συγκλονιστική θέα στο Ρεύμα του Κόλπου του Βόρειου Ατλαντικού βλέπουν καθημερινά μόνο 16 κάτοικοι που έχουν επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο μέσω μιας σήραγγας που χτίστηκε μέσα στα βουνά το 2004.

6. Huacachina, Περού
6
Μια πλούσια όαση, με φοίνικες και ανθοφορία στην μέση μιας από τις πιο ξηρές σε κλίμα περιοχές του κόσμου. Η λιμνοθάλασσα λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.Η μαγευτική πόλη ονομάζεται Huacachina, έχει 96 κατοίκους και βρίσκεται στην άγονη έρημο στο Περού.

7. Ο Βράχος Bandiagara, Μάλι
7
Μοιάζει με ένα χωριό πρότυπο που δημιουργήθηκε από πηλό, στην πραγματικότητα όμως είναι καθόλα βιώσιμο για τους κατοίκους του, τους Ντόγκον. Κατοικίες σε μία ζώνη από οροπέδια, φαράγγια και πεδιάδες που έχουν κατασκευαστεί από κόκκινο χώμα. Η σειρά των θαλάμων που χρησιμοποιείται για κατοικίες συγκλονίζει.

8. Undredal, Νορβηγία
8
Το μικρό χωριό της Undredal κατοικείται από 100 ανθρώπους και 500 κατσίκες και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός κατά μήκος της Aurlandsfjorden. Διάσημο για τον καφέ του, το κατσικίσιο τυρί του και τα λουκάνικα. Μέχρι και το 1988 η πρόσβαση γινόταν μόνο με βάρκα, ενώ πλέον με οδική σύνδεση από κατασκευή δύο σηράγγων.

9. Furore, Ιταλία
9
Κρυμμένο σε ένα φιόρδ είναι ένα γραφικό ιταλικό χωριό που ολοκληρώθηκε με έντονα χρώματα σε σπίτια διακοσμημένα με τοιχογραφίες. Το Furore που για πολλά χρόνια καθιερώθηκε «το χωριό που δεν υπάρχει, ο δήμαρχος πριν λίγα χρόνια αποφάσισε ότι ήταν καιρός για δράση, και ζήτησε να τεθεί η μικροσκοπική κοινότητα στο χάρτη.

10. Sapa, Βιετνάμ
10
Το χωριό Cascading αποτελεί έναν ζωντανό πράσινο παράδεισο μεταξύ των λόφων της περιοχής Sapa του Βορείου Βιετνάμ.Οι επισκέπτες μπορούν να οδοιπορικό μέσα από τους λόφους και να αγοράσετε πολύχρωμα μπιχλιμπίδια από τις φυλές τους ανθρώπους, που τους συνοδεύουν στην βόλτα για να βοηθήσει.

11. Coober Pedy, Αυστραλία
11
11a
11b
Από την πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι Coober Pedy στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αυστραλίας, είναι μια σειρά από λόφους ως γιγαντιαίο mole. Είναι, στην πραγματικότητα, μια πόλη κρυμμένη υπόγεια σε πιρόγες που είχαν κατασκευαστεί για να αντέχουν την απίστευτα πρωινή θερμότητα.Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της ήταν 1.695 (953 άνδρες, 742 γυναίκες).

12. Rougon, Γαλλία
12
Ένα χωριό, με τα σπίτια του χτισμένα δίπλα δίπλα σαν κονσέρβες, είναι «καθισμένο» κάτω από ένα μεγάλο βράχο, στο φαράγγι του Verdon. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το εκκλησάκι του Αγίου Christophe, την εκκλησία Huguenote αλλά και τα ερείπια του φεουδαρχικού κάστρου.

13. Tristan da Cunha, Αγία Ελένη
13
Λαμβάνοντας το βραβείο για το πιο απομακρυσμένο χωριό,το Τριστάν ντα Κούνια, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο μετά από ένα εξαήμερο ταξίδι με πλοίο από την Νότια Αφρική. Στην μέση του πελάγους βρίσκεται η Αγία Ελένη.

14. Monsanto, Πορτογαλία
14
Οι κάτοικοι στο πορτογαλικό χωριό Monsanto, έχουν προσαρμοστεί τα σπίτια τους γύρω από τα γιγαντιαία γρανιτένιους ογκόλιθους. Στην κορυφή του βουνού χτισμένο αυτό το χωριό, τα σπίτια είναι ανάμεσα και κάτω από βράχους ακόμα 200 τόνων.

Πηγή:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: