Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Σε δημοπρασία βγαίνει του Colt του θρυλικού ζευγαριού Μπόνι και Κλάιντ


Σε δημοπρασία βγαίνει του Colt του θρυλικού ζευγαριού Μπόνι και Κλάιντ



ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑ 125 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Η Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ και ο Κλάιντ Τσέσνατ Μπάροου από το Ντάλας, ποτέ δεν έμειναν στην ιστορία με τα... ονοματεπώνυμά τους, αλλά με το χαρακτηριστικό τίτλο Μπόνι και Κλάιντ.
Το δυναμικό δίδυμο έκανε άνω κάτω τις ΗΠΑ, καθώς κατά την ταραγμένη περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, έκανε τη μια ληστεία μετά την άλλη. Στο... ενεργητικό τους είχαν ακόμα δολοφονίες (εννέα αστυνομικών και τριών πολιτών) και φυσικά όλα τα άρθρα του ποινικού κώδικα στην πλάτη τους.
Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου του 1934, σε ενέδρα που τους έστησε ομάδα αστυνομικών από τη Λουιζιάνα και το Τέξας. Οι αστυνομικοί κυριολεκτικά γάζωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι διαβόητοι κακοποιοί σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Τότε η Μπόνι ήταν 23 ετών και ο σύντροφός της, ο Κλάιντ 25.
Επειτα από 79 χρόνια βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία το όπλο που είχε επάνω της η θρυλική Μπόνι Πάρκερ, μαζί με το σύντροφό της, σε εκείνη τη συμπλοκή που έγραψε το τέλος τους.
Ειδικότερα, η τιμή του αυτόματου πιστολιού τύπου Colt εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μεταξύ 125 και 175 χιλιάδων δολαρίων και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2014 από την Case Antiques Auctions & Appraisals στο Κνόξιβιλ του Τενεσί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία της Μπόνι παραβρέθηκαν περίπου 20.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: