Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βροχή μετεωριτών μεταξύ 22 και 23 Απριλίου



Μια θεαματική βροχή μετεωριτών θα πέσει στη Γη αυτό το μήνα - η προειδοποίηση είναι απο την NASA και το Ρώσικο διαστημικό κέντρο. Η βροχή μετεωριτών του έτους, θα ενταθεί από της 19 Απριλίου του 2013, ενώ η φάση της μέγιστης συγκέντρωσης στο οποίο οι μετεωρίτες θα έρθουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, θα είναι τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε την βροχή μετεωριτών θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, ξεκινώντας στις τρεις το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι την αυγή, όταν το φεγγάρι θα είναι κρυμμένο, αφήνοντας αρκετά σκοτεινό τον ουρανό για να δείμε τα ίχνη και το φως του σμήνους.


Η δραστηριότητά του γεγονότος θεωρείται μέτρια. Φυσικά για αυτό το γεγονός, τόσο η NASA, όσο και η ESA, το Κέντρο Διαστήματος και η Ρωσική Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου του 2013 στην Ρωσία, το οποίο είχε την απρόσμενη πτώση ενός μετεωρίτη 17 εκατομμυρίων τόνων πάνω από την πόλη Τσελιάμπινσκ προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια, και 1500 τραυματισμούς.
Κατά την περίοδο της μεγαλύτερης δραστηριότητας θα παρατηρήσετε μεταξύ 10 και 20 μετέωρα ανά ώρα, αν και μερικές φορές αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί και 100 φορές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://adf.ly/JmU30
Η τροχια των μετεωριτων απο τη ΝΑΣΑ